Zwevegem

Een gemeente waar heel wat in Z

Leanderhof is het hart van Zwevegem. Winkels, scholen, horeca, bank en gemeentehuis bevinden zich binnen wandelafstand.

Altijd bereikbaar en mobiel

Leanderhof bevindt zich in het centrum van Zwevegem. Op de hoek van de Bekaertstraat-Deerlijkstraat en de Otegemstraat heb je alles bij de hand: een levendig dorpscentrum met alle bijhorende horeca en winkels. Ook het gemeentehuis, scholen en andere praktische voorzieningen zijn vlakbij. Bovendien is Kortrijk nooit ver weg en via de snelweg E17 ben je in een mum van tijd in Gent.

Verkeersluw wandelen

In Leanderhof wandel je in een verkeersluwe omgeving. Auto’s zijn enkel toegelaten via een centrale weg die alle woonzones handig met elkaar verbindt. Parkeren is geen probleem. De ondergrondse en bovengrondse parkeerplaatsen zijn makkelijk te bereiken.

Zwevegem is de meest bosrijke gemeente van Zuid-West-Vlaanderen. Een ideaal decor om te fietsen, wandelen en sporten.

Een walhalla voor fietsers

Zwevegem is de meest bosrijke gemeente van Zuid-West-Vlaanderen. Een ideaal decor om te fietsen, wandelen en sporten.

Een jaarlijkse cyclocross in Otegem, oplaadpunten voor elektrische fietsen, uitgestippelde fiets- en wandelroutes: je ontdekt het allemaal in Zwevegem. In 2015 werd de gemeente nog uitgeroepen tot Dorp van de Ronde. De fiets en het wielrennen is hier koning! Niet toevallig, want Zwevegem is het geboortedorp van bekende sporters als oud-wielrenner en Paris-Roubaix-winnaar Marcel Kint en judoka Gella Vandecaveye. Met het Guldensporenfietspad aan je achterdeur, ben je meteen vertrokken.

Sporten is gezond

Is fietsen niets voor jou? Geen probleem. Er zijn genoeg andere sporten te beoefenen. Op een boogscheut van Leanderhof vind je het gemeentelijk zwembad en het bijhorende Sportpunt. Een hotspot voor sportzalen en sportclubs. Atletiek, voetbal, tennis, petanque, basket, tafeltennis, dans of zelfs kajak: maak je keuze en leef je uit!

Verdeeld over Zwevegem, Heestert, Moen, Sint-Denijs en Otegem telt de gemeente ruim 24.000 inwoners en 63 vierkante kilometer. Samen sta je sterk!

Tussen stad en platteland


Vijf dorpen, één gemeente. Terwijl Zwevegem in het noorden haast onzichtbaar aansluit bij Kortrijk en meegeniet van het dynamisme van de stad, profiteren de vier deelgemeenten van de rust en vergezichten van het platteland. Tussen stad en natuur brengt Zwevegem het beste van twee werelden samen.

Shoppen in de stad

Gaan shoppen in Kortrijk of een terrasje doen in de stad? Het is allemaal vlakbij. Net als buurgemeenten Anzegem, Avelgem, Harelbeke, Deerlijk of Spiere-Helkijn.