Leanderhof is meer dan een woonproject. Het is een verzameling van honderden persoonlijke verhalen van mensen en stijlen, van ideeën en objecten, van feiten en dromen
— Lode Waes, Bestuurder-Expert CAAAP
67 000
m2
300
eenheden
700
bewoners
2
Ha groen
5
bouwfases

Tussen centrum en natuur

Een karaktervolle thuis met een eindeloos zicht op groen en natuur. Leanderhof is een plek waar je flaneert langs gezellige terrasjes, kuiert langs uitstalramen, een concert meepikt op het centrale plein, waar kinderen ravotten in het gras en buren verpozen op banken in de gezellige schaduw van de bomen. Waar positieve interactie tussen verschillende generaties voor sociale cohesie en een levendige buurt zorgt. Een plek waar het aangenaam wonen en waar leefcomfort het hoogste goed is. Hier kom je tot rust én tot leven.

De 5 bouwfasen

Fase 1 van Leanderhof verenigt vier bouwvolumes rond twee verkeersvrije, centrale, openbare pleinen. In De Soudé, De Courbe, De Vlieger en De Wals vind je luxe, comfort, service of hippe appartementen. Precies op maat van jouw leven.

Architecten

Een vernieuwende aanpak van wonen en leven, vraagt innovatieve architectuur. Architectenbureau BURO II & ARCHI+I, internationaal gelauwerd om hun vooruitstrevende ontwerpen, creëerde een harmonieus geheel in functie van de omgeving. Elk ontwerp gaat ritmisch op in het landschap dankzij strakke gevels en een klassiek stramien met consequente materialen. Elegante trappen en glooiende oppervlaktes verbinden appartementen, winkels en pleinen met park, straat en tuin. De spanning tussen architectuur en het groene landschap ontworpen door landschapsarchitecten Studio Basta i.s.m. Studiebureau Demey, is pure poëzie.

“Niet de architectuur, maar het spontane landschap is de blikvanger van het project”

– Rien Gellynck, architect
“Elk gebouw in Leanderhof is verschillend, maar toch is er een uniform beeld met strakke gevels voor een harmonieus geheel”

– Steven Vanwildemeersch, architect
“De interactie tussen de gebouwen en het park, is de sterkte van het concept”

– Bert Busschaert, landschapontwerper