3 generaties op Leanderhof

Geschreven op 15 januari 2020

Op Leanderhof in Zwevegem wonen 3 generaties uit één zelfde familie. Wij waren nieuwsgierig over hoe ze hier samen terecht kwamen. We laten Maïté, de jongste van de drie generaties, hieronder aan het woord.

Leanderhof Vlieger

Hoe kwamen jullie bij het project Leanderhof terecht?

We zijn afkomstig uit regio Kortrijk en hoorden dat er een nieuwbouwproject zou komen op de voormalige Bekaertsite. Op zich interessant nieuws uit de streek, maar op dat moment hadden we nog geen verdere interesse en vroegen we ook geen informatie op. Aangezien ik zelf in een bouwbedrijf werk, kreeg ik steeds meer informatie over Leanderhof en zette dit me ertoe aan om alles wat nader te bekijken.

Wie heeft er wie overtuigd om te kopen in Leanderhof? Wie had het project eerst opgemerkt en hoe?

Het was altijd mijn droom om een stekje voor mezelf te hebben. Als alleenstaande is dit echter niet vanzelfsprekend en is het uitkijken naar de beste optie. Het hele concept van Leanderhof was voor mij aantrekkelijk, maar de kans dat er een mogelijkheid was om hier een eigen plekje te kunnen vinden, maakte het hele verhaal natuurlijk nog mooier.

Na mijn eerste afspraak bij makelaarskantoor Era Becue was ik vrijwel onmiddellijk verkocht. Het gehele concept sprak me aan: de ligging, de look, een commercieel plein, een naburig park, etc. Ik had dan ook niet veel tijd nodig om mijn zinnen te zetten op een appartementje in residentie De Vlieger.

Hoe meer informatie ik kreeg, hoe meer informatie mijn familie kreeg over de hele site. Zo begon het ook bij hen te kriebelen en ging de bal aan het rollen.

Vanwaar de beslissing om met 3 generaties op dezelfde site te komen wonen?

Het concept leent zich er heel mooi toe om met verschillende generaties op één site te wonen. Er is voor elke generatie een mogelijkheid om zich goed en thuis te voelen. Dit zowel door de aanwezigheid van het commerciële plein en een park alsook door de ligging en accommodatie van het gehele project. Het aanbod is een mooie combinatie voor zowel jong en oud.

Wat zijn volgens jullie de voordelen om in dezelfde buurt te wonen?

Wonen in dezelfde buurt betekent in de eerste plaats nabijheid, wat voordelig kan zijn op verschillende vlakken. Het sociale contact blijft behouden en er is telkens een gekend gezicht in de buurt.

Waarom de keuze voor de Wals en de Vlieger?

De Vlieger was voor mij de beste optie als alleenstaande starter. Daarnaast beantwoordde residentie De Wals meer aan de noden van mijn ouders en grootouders. Dit is ook het mooie aan dit veelzijdige project, er is voor elk wat wils.

Welke aanpak verkies je? De Wals met keuze toonzalen, meer mogelijkheden maar langer traject of De Vlieger met woonconfigurator, zonder toonzalen, beperktere keuzes, korter traject en onmiddellijk zicht op meerprijzen?

Het voordeel aan de woonconfigurator is dat je interieurkeuzes onmiddellijk zichtbaar worden en je al even kan wegdromen bij je 3D-thuis. Eén klik op de knop en je ziet je interieur veranderen. Dit maakt het kiezen een stuk makkelijker.

Je kan direct verschillende opties vergelijken en zien welke invloed deze hebben op je vooropgestelde budget. In dit scenario is er een beperktere keuze aan inrichtingen en stijlen, maar dit betekent wel dat ik in slechts twee afspraken mijn appartement volledig had ingericht naar eigen smaak en wens.

Als je zelf alles gaat kiezen in toonzalen betekent dit enerzijds dat je een veel groter aanbod hebt en alles kan kiezen wat je wil. Anderzijds is dit wel veel tijdrovender en ervaar je meer keuzestress.

Bij residentie de Wals kochten jullie niet op plan aan, maar tijdens het bouwen van het project. De indeling lag al vast. Hoe heb je het ervaren om in de diverse toonzalen je keuze te maken? Zouden jullie nog iets aan de indeling veranderd hebben mochten jullie vroeger aangekocht hebben?

Aan de indeling valt er eigenlijk weinig te wijzigen. We zouden eventueel de tweede slaapkamer opgenomen hebben in de leefruimte, maar dit waren we helemaal niet zeker. Het enige wat anders zou geweest zijn, is de technische installatie. Deze zouden we hebben uitgebreid met bijvoorbeeld meer stopcontacten en ook toegangscontrole aan de appartementsdeur.

We zullen hier samen oud worden.

Hoe zien jullie zichzelf in de toekomst daar allemaal samen wonen?

De drie appartementen zijn ondertussen opgeleverd en we staan klaar om samen te verhuizen. Op deze manier zullen we het project ook samen verder zien evolueren en zullen we meegroeien met Leanderhof. We zullen elk in ons eigen stekje wonen op het domein, dicht bij elkaar en zullen hier allen samen oud worden.