Het leven zoals het is… Wonen op Leanderhof

Geschreven op 15 januari 2020

Onlangs gingen we op zoek naar het verhaal van de bewoners op Leanderhof. Hiervoor gingen we in gesprek met Marleen en Kurt, vijftigers die hun villa omruilden voor een ruime penthouse. Het is een penthouse geworden die tot in de puntjes is afgewerkt en tot ieders verbeelding spreekt. Stap mee binnen en ontdek hun verhaal…

Leanderhof penthouse 1

Kwieke vijftigers die hun mooi afgewerkte villa omruilen voor een appartement… Het is een stap die niet iedereen meteen zou zetten. Hoe zijn jullie hier beland?

Marleen: We dachten er soms al eens over na om “later” naar een appartement te verhuizen als de kinderen het huis uit waren zonder hele concrete plannen of timings voor ogen te hebben. In ons huis leefden wij helemaal achteraan waardoor de connectie met de straat of de buurt volledig verloren ging…

Kurt: We zijn allebei rasechte Zwevegemnaars en zagen Leanderhof dus van dichtbij uit de grond rijzen. De locatie was voor ons helemaal top en ik vind het ook een hele mooie en moderne architectuur. Het idee begon te kriebelen en ik informeerde naar de investeringsmogelijkheden.

Het project ligt op een toplocatie en heeft een hele mooie en moderne architectuur

Marleen: Het leek ons een goed idee om in dit project zo dicht bij huis te investeren zodat onze zonen (die in het buitenland wonen n.v.d.r.) altijd een plek zouden hebben als ze weer in de streek wilden komen wonen. We zijn heel ver gegaan in dit proces maar…

Kurt: .. het is gestopt bij het compromis. We zijn allebei heel gesteld op ons interieur en beseften toen dat we het niet over ons hart zouden krijgen om een pand te verhuren. Zo was het idee en het plan volledig afgesloten. Ik ben het project echter op de voet blijven volgen … en ik heb Marleen overtuigd om nog eens te komen kijken.

Marleen: Het leek mij op het eerste gezicht te snel om de stap te zetten maar verschillende factoren hebben ons uiteindelijk overtuigd…

Welke factoren waren dit?

Kurt: Er zijn drie slaapkamers waardoor onze zonen altijd kunnen blijven overnachten. Bovendien klopt het volledige plaatje… De kleuren, architectuur en uitstraling van het project sluiten volledig aan bij onze verwachtingen. We hebben een ruim terras en wonen weg van de straat, maar toch overal dicht bij. Het Pioniersplein zelf is als een buffer tussen de gebouwen en de straat een absolute troef.

Marleen: In ons vroegere huis leefden we vooral beneden en in de leefkeuken. Nu loopt alles in elkaar over en genieten we van onze woning. Het drempelloze terras van 70m² zorgt ervoor dat we veel meer genieten van het buiten zijn dan vroeger. Het is als het ware een verlengde van onze leefruimte… Door te wonen op Leanderhof zijn we ook meer betrokken bij de buurt. De mix van leeftijden en generaties die samen wonen in één buurt sprak ons ook aan.

Leanderhof penthouse 6
Door te wonen op Leanderhof zijn we meer betrokken bij de buurt. De mix van leeftijden en generaties die samen wonen in één buurt sprak ons ook aan.

Wat vinden jullie de belangrijkste troeven? Hebben jullie zaken aan de indeling veranderd?

Kurt: We hebben structureel niets meer aangepast. Het enige wat we veranderd hebben is de zithoek en leefruimte. Die hebben we omgewisseld, verder was voor ons alles perfect zoals op het plan. Heel belangrijk voor ons waren de hoogtes en de grote raampartijen. We hebben hier nu zelfs meer lichtinval dan in onze villa vroeger. Dikke pluim ook voor de parkeergarage. Die is niet te vergelijken met sommige andere ondergrondse garages waar de plekken en beweegruimte veel kleiner is.

Marleen: De gebouwen zijn ook ontworpen met een enorme aandacht voor privacy. Door drie aparte ingangen te voorzien in één gebouw, is er per ingang telkens toegang tot slechts vijf appartementen. Ook zaken zoals de lichtkoepels die voorzien zijn in de badkamer vind ik een grote plus.

Jullie interieur is duidelijk met oog voor detail ingericht. Hoe zijn jullie te werk gegaan voor de inrichting en wat is voor jullie de eyecatcher?

Marleen: We zijn gestart van nul zodat alles hier heel mooi op elkaar afgestemd kon worden. Onze villa hebben we inclusief meubels kunnen verkopen waardoor we hier helemaal opnieuw konden beginnen…

Kurt: Onze smaak is heel minimalistisch dus hebben we resoluut voor zwart leder, chroom en wit gekozen. Om het geheel warmer te maken hebben we ruime accenten gelegd in massief en fineer notelaar.

Marleen: Met als kers op de taart natuurlijk het prachtig maatwerk in de zitruimte. Dit is sowieso het pronkstuk en de eyecatcher van onze woning (zie foto)

Leanderhof penthouse 5

Op het Pioniersplein zijn nog verschillende commerciële ruimtes beschikbaar, wat zien jullie als een mogelijke invulling voor deze nieuwe buurt?

Marleen: Een warme bakker, een kleine buurtwinkel of een gezellige brasserie…

Kurt: Ook een kledingzaak, een bloemenwinkel of een koffiehuis zouden hier perfect passen.

Bedankt voor jullie medewerking en tijd en heel veel plezier in jullie nieuwe woning!

Leanderhof penthouse 3
Leanderhof penthouse 4

Heb je zelf interesse om een zaak te starten op Leanderhof of ken je iemand? Contacteer ons dan zeker via info@leanderhof.be.

Foto's door Yannick Milpas - yannickmilpas.be