Het leven zoals het is… Wonen op Leanderhof

Geschreven op 15 januari 2020

Onlangs gingen we op zoek naar het verhaal van de bewoners op Leanderhof. Hiervoor gingen we in gesprek met Marleen en Kurt, vijftigers die hun villa omruilden voor een ruime penthouse. Het is een penthouse geworden die tot in de puntjes is afgewerkt en tot ieders verbeelding spreekt. Stap mee binnen en ontdek hun verhaal…

Leanderhof penthouse 1

Kwieke vijftigers die hun mooi afgewerkte villa omruilen voor een appartement… Het is een stap die niet iedereen meteen zou zetten. Hoe zijn jullie hier beland?

Marleen: We dachten er soms al eens over na om “later” naar een appartement te verhuizen als de kinderen het huis uit waren zonder hele concrete plannen of timings voor ogen te hebben. In ons huis leefden wij helemaal achteraan waardoor de connectie met de straat of de buurt volledig verloren ging…

Kurt: We zijn allebei rasechte Zwevegemnaars en zagen Leanderhof dus van dichtbij uit de grond rijzen. De locatie was voor ons helemaal top en ik vind het ook een hele mooie en moderne architectuur. Het idee begon te kriebelen en ik informeerde naar de investeringsmogelijkheden.

Het project ligt op een toplocatie en heeft een hele mooie en moderne architectuur

Marleen: Het leek ons een goed idee om in dit project zo dicht bij huis te investeren zodat onze zonen (die in het buitenland wonen n.v.d.r.) altijd een plek zouden hebben als ze weer in de streek wilden komen wonen. We zijn heel ver gegaan in dit proces maar…

Kurt: .. het is gestopt bij het compromis. We zijn allebei heel gesteld op ons interieur en beseften toen dat we het niet over ons hart zouden krijgen om een pand te verhuren. Zo was het idee en het plan volledig afgesloten. Ik ben het project echter op de voet blijven volgen … en ik heb Marleen overtuigd om nog eens te komen kijken.

Marleen: Het leek mij op het eerste gezicht te snel om de stap te zetten maar verschillende factoren hebben ons uiteindelijk overtuigd…

Door te wonen op Leanderhof zijn we meer betrokken bij de buurt. De mix van leeftijden en generaties die samen wonen in één buurt sprak ons ook aan.

Wat vinden jullie de belangrijkste troeven? Hebben jullie zaken aan de indeling veranderd?

Kurt: We hebben structureel niets meer aangepast. Het enige wat we veranderd hebben is de zithoek en leefruimte. Die hebben we omgewisseld, verder was voor ons alles perfect zoals op het plan. Heel belangrijk voor ons waren de hoogtes en de grote raampartijen. We hebben hier nu zelfs meer lichtinval dan in onze villa vroeger. Dikke pluim ook voor de parkeergarage. Die is niet te vergelijken met sommige andere ondergrondse garages waar de plekken en beweegruimte veel kleiner is.

Marleen: De gebouwen zijn ook ontworpen met een enorme aandacht voor privacy. Door drie aparte ingangen te voorzien in één gebouw, is er per ingang telkens toegang tot slechts vijf appartementen. Ook zaken zoals de lichtkoepels die voorzien zijn in de badkamer vind ik een grote plus.

Op het Pioniersplein zijn nog verschillende commerciële ruimtes beschikbaar, wat zien jullie als een mogelijke invulling voor deze nieuwe buurt?

Marleen: Een warme bakker, een kleine buurtwinkel of een gezellige brasserie…

Kurt: Ook een kledingzaak, een bloemenwinkel of een koffiehuis zouden hier perfect passen.

Bedankt voor jullie medewerking en tijd en heel veel plezier in jullie nieuwe woning!

Leanderhof penthouse 3
Leanderhof penthouse 4

Heb je zelf interesse om een zaak te starten op Leanderhof of ken je iemand? Contacteer ons dan zeker via info@leanderhof.be.

Foto's door Yannick Milpas - yannickmilpas.be