Ook de allerkleinsten op Leanderhof

Geschreven op 15 januari 2020

Op de nieuwe wijk Leanderhof in Zwevegem wonen verschillende generaties samen. Met de komst van het kinderdagverblijf Babilou op 17 juni, zullen nu ook de allerkleinsten hun plekje krijgen. We gingen in gesprek met Katrien Leten, zaakvoerder bij Babilou in België.

Leanderhof Babilou

Babilou kiest voor lokale verankering

“We willen kinderen zoveel mogelijk stimuleren en zaken aanleren. Vanaf het weer het toelaat, kiezen we er dan ook voor om naar buiten te gaan met hen om de wereld te ontdekken, “ begint Katrien Leten. “Hiervoor ligt Leanderhof voor ons op een ideale locatie. Er wordt een volledig nieuw park aangelegd, wat voor ons als kinderdagverblijf erg interessant is. Dit park vormt een leuke aanvulling bij het kinderdagverblijf, wat de mogelijkheden voor activiteiten aanzienlijk vergroot. Verder creëert de nabijheid van het centrum, handelszaken, scholen en een woonzorgcentrum voor ons opportuniteiten om de kinderen via verschillende activiteiten in aanraking te laten komen met de ‘echte’ wereld. Al onze activiteiten worden natuurlijk op maat gemaakt van de leeftijd van het kind. ”

“We vinden het enorm belangrijk om de buurt én de ouders te betrekken bij wat wij doen en proberen ons lokaal te verankeren. Zo organiseren we bijvoorbeeld een “Café des parents”. Op deze manier ontmoeten ouders die in dezelfde levensfase zitten elkaar in een informele setting. Ze krijgen meer voeling met de werking van het kinderdagverblijf en kunnen zelf ontdekken waar hun kind (bijna) dagelijks verblijft.”

De autonomie van het kind als drijfveer

De pedagogische visie van Babilou steunt sterk op “de autonomie van het kind”. Deze drijfveer zit volledig verweven in hun DNA. Katrien Leten licht dit kort toe. “Bij Babilou werken we rond de wil van het kind. We laten het kind zoveel mogelijk zelf dingen ontdekken of uitvoeren en stimuleren hen om constant bij te leren. Zo laten we hen zelf een spelactiviteit kiezen, laten we hen zo jong mogelijk beslissen om zelfstandig op te staan na een dutje en leren ze zelfstandig eten. Alles beetje per beetje natuurlijk en rekening houdend met de leeftijd en het karakter van elk kind. We willen hun zelfstandigheid en autonomie hiermee al van heel jong aanwakkeren en stimuleren.”

Opening in Zwevegem

Babilou in Zwevegem opent zijn deuren op 17 juni. Er is plaats voor 36 kinderen in 2 leefgroepen voor baby’s en peuters. Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor de deur. Babilou op Leanderhof heeft een eigen afgesloten buitenruimte waar de kinderen veilig kunnen spelen. Het kinderdagverblijf wordt gesubsidieerd door Kind & Gezin. Dit wil zeggen dat je een prijs per dag betaalt die berekend wordt in functie van jouw gezinsinkomen. Babilou is open van maandag tot vrijdag, van 7u30 tot 18u30. Indien je meer informatie wenst, kan je vrijblijvend een contactformulier invullen op hun website.

Babilou is ook nog op zoek naar enkele enthousiaste collega’s. Contacteer hen dus zeker indien je hier interesse voor hebt.

Wij heten hen alvast van harte welkom op de site en wensen hen veel succes met de opstart!